Ultima Ora!

on 5:26 PM

APEL LA NONVIOLENTA! Nu distrugeti tara voastra. Totul este al vostru. Revolutie PASNICA! Nu dati motiv ca armata sa traga!

flowers moldova moldova flowers
- Revolutionarii si-au dat intalnire maine dimineata la ora 10 in aceeasi piata pentru a continua protestele. "Maine in PMAN la ora 10 sa strigam FARA VIOLENTA! #pman #chisinau #moldova"
- in Piata Mariii Adunari Nationale treburile se linistesc incet incet.
- maine 8.04 se anunta o intalnire la Consiliul European pe tema evenimentelor din Moldova, se asteapta insfarsit o pozitie oficiala, azi toata ziua aparand doar declaratii personale de la diversi oficiali
- tinerii din PMAN au impartit flori politistilor ce pazeau palatul parlamentului si au fost acceptate cu zambete de catre acestia.
- Toti bucurestenii sunt chemati la Universitate la ora 21:20 mitingul de sustinere a fratilor basarabeni este in plina desfasurare.
- Presedintele Rusiei cere o rezolvare pasnica conform HotNews: "Medvedev a cerut o rezolvare rapida si pasnica, astfel incit ordinea publica sa fie respectata", a transmis biroul de presa al Kremlinului.
- Declaratie a unui colonel de politie data unui reporter Radio Vocea Basarabiei inainte ca parlamentul si presedentia sa fie ocupata de revolutionari : "Daca protestatarii vor ataca institutiile noi ne vom retrage" reporterul afirma ca acesta era planul de la inceput dar nu cunoaste motivele pentru care acesta era planul de urmat pentru politie.
- Radio Vocea Basarabiei: "opozitia vrea sa acapareze protestul spontan al tinerilor"
- Radio Vocea Basarabiei il citeaza pe Vladimir Voronin: "Liderii partidelor care au pierdut vor sa acapareze puterea prin forta" acestia "au pus la care un puci" acestia nu respecta vointa poporului exprimata prin vot democratic a mai spus Voronin in limba rusa.
- Radio Vocea Basarabiei: "Pe palatul presedentiei scrie cu litere imense BASARABIA PAMANT ROMANESC!"
- Radio Vocea Basarabiei anunta o prezenta de 50-60.000 de oameni in fata parlamentului Moldovean astazi in Chisinau
- Revolutionarii striga: "DEMISIA!!!!"
- Revolutionarii striga: "Azi in Chisinau maine in toata tara"
- Radio Vocea Basarabiei anunta ca tot ce se intampla in Chisinau este legal corect si conform drepturilor omului, totul pasnic si ca cea mai buna solutia ar fi demisia lui Voronin pana se refac alegerile. Acestia asigura ascultatorii ca toata elita culturala a tarii se afla in PMAN si ce se intampla la Chisinau este o REVOLUTIE care a redobandit mandria natiunii. Anunta ca la vama Sculeni studentii basarabeni sunt opriti ilegal sa se intoarca acasa si fac apel la vamesi sa le acorde dreptul la libera circulatie si sa ii lase sa se intoarca acasa de asemenea ei invita toti basarabenii sa se alature protestului pasnic din Chisinau.
- in Bucuresti se striga "jos comunistii!" si "libertate!" si sunt afisate pancarde cu "Suntem alaturi de Basarabia!"
- In Bucuresti flutura zeci de steaguri in semn de solidaritate cu fratii de peste Prut. Sute de romani au iesit in Piata Universitatii din Bucuresti. In zeci de alte orase se desfasoara actiunu similare.
- Radio Vocea Basarabiei - add url in winamp pentru a asculta live: http://87.248.162.116:8000/listen.pls
- in tot acest timp pe televiziunea nationala moldoveana se transmite un concert de vioara
- peste 200 de persoane ranite conform BASA-press
- spicuire din discursul lui Voronin in limba RUSA: "tentativa de lovitura de stat" acuza Voronin.
- in piata adunarii cerebrale se rostesc discursuri pro europene
- un jurnalist de la Postul National de televiziune moldova 1 a fost agresat (postul este controlat de conducerea comunista inca in functie)
- se face apel la calm si non violenta pentru a nu se distruge bunurile ce de fapt apartin tuturor, nu a comunistilor.
- Revolutionarii striga numele primarului general al Chisinaului Dorin Chirtoacă. Probabil n cautarea unui lider care sa ii organizeze. Multimea striga "Chirtoacă!!"
- Drumurile catre Chisinau sunt blocate. SE FACE APEL CA OAMENII SA IASA IN STRADA IN TOATA MOLDOVA!
- Revolutionarii striga JOS COMUNISMUL si fac un apel la organizare pentru urmatoarele zile de la tribuna improvizata din fata parlamentului.
- Revolutionarii incep sa se organizeze in PMAN ( PIATA MARII ADUNARI NATIONALE )
- REVOLUTIONARII DIN PMAN SPUN: "Nu avem nevoie de guvern, nu avem nevoie de parlament, nu avem nevoie de presedentie, Presedentia este la BUCURESTI" Multimea cere unirea cu Romania si striga: "JOS HOTARUL DE LA PRUT"
- numeroase forte de politie ajung sint aduse in Chisinau acestia nu poarta arme de foc, sunt neinarmati (conform Moldova News)
- Moldova's Twitter Revolution articol pe site-ul Foreign Policy
- se asteapta declaratia de presa a lui Vladimir Voronin la ora 19:30
- revolutionarii nu au ajuns inca la televiziunea nationala
- nu se stie unde este Voronin (se presupune ca se ascunde la o vila secreta)
- Revolutia de la Chisinau in poze pe site-ul BBC
- APEL: Sa se iasa in strada in toate orasele. Moldoveni FITI UNITI!! Cei ce sunt in Chisinau se indreapta spre TELEVIZIUNEA NATIONALA.
- televiziunile independente inca nu se receptionaza, telefonia este inca bruiata in mare parte la fel si internetul
- revolutionarii nu sunt inca organizati de aceea exista aceste violente si dezorganizare, opozitia nu are curaj sa se implice
- la ora 19 (ora frantei) este programat un miting de sustinere a revolutiei tinerilor in fata Ambasadei Moldovei din Paris
- a inceput revolta si in Causeni Balti si Cahul, oamenii au iesit in strada si acolo
- pe moldova 1 se arata numai incendieri si violente din partea revolutionarilor fara nici un comentariu probabil pentru a putea justifica atacul in forta pentru a opri revolta populara. (televiziunea nationala este controlata de comunisti)
- Revolutionarii peaca din PMAN (piata marii adunari nationale) si se indreapta spre televiziunea nationala, acestia presupunand ca Voronin se va gasi acolo pentru discursul anuntat la 19:30
- pe moldova 1 se subliniaza distrugeri si violenta
- pe Moldova 1 jurnalul este in limba Rusa
- Rusia Acuza Romania si SUA: Seful comisiei Dumei de stat pentru relatii cu CSI, Aleksei Ostrovski declara pentru INTERFAX: In Moldova sint implicate serviciile secrete occidentale si anumite forte din Romania. "Ei vor sa influenteaza asurpa acestei pozitii, sa o schimbe si sa atraga tara in structurile euroatlantice. Un ajutor important este acordat de anumite forte din Romania, care vrea sa inghita Moldova pentru a crea un nou stat in aceasta regiune"
daca ma poate ajuta cineva cu traducere mai detaliata: http://www.interfax.ru/politics/txt.asp?id=72943
- grupuri de tineri ce vor sa se alature protestului sunt opriti la periferia Chisinaului de catre fortele de ordine
- conform unimedia.info opozitia de la chisinau s-a inteses cu comunistii sa vina si sa calmeze revolutionarii
- spitalele au fost anuntate sa se pregateasca pentru victime
- au inceput arestarile la Chisinau reclama protesatatarii
- vamesii ce nu lasa studentii moldoveni sa se intoarca in tara motiveaza aceasta prin faptul ca nu merg calculatoarele, liderul lor a fost eliberat, alte autocare cu studenti moldoveni ce studiaza in romania se indreapta spre vama Sculeni. Toti declara ca nu vor renunta pana nu vor fi lasati sa mearga la Chisinau.
-din pacate se devasteaza parlamentul, Dan Nitescu corespondent antena 3 relateaza ca monitoare zboare de pe geamurile parlamentului, de asemenea el declara ca politia a predat pasnic cladirea parlamentului in timp ce multimea striga POLITIA E CU NOI! Manifestantii devasteaza cladirea parlamentului si pleaca cu obiecte dinauntru: calculatoare monitoare mobilier.
- Liderii Opozitiei de la Chisinau negociaza la Guvern cu seful executivului si Partidul Comunist. Ambasadorii SUA si UE sint prezenti. (nu se stie unde este Voronin)
- Televiziunea este a poporului! Mesajul de pace trebuie sa ajunga la toti moldovenii!!!!!
- angajatii Tele Radio Moldova este pazit de forte de ordine si angajatii au fost trimis acasa (se asteapta preluarea mediei de stat de catre revolutionari)
- Site-ul Unimedia s-a mutat pe un server din strainatate si este din nou online la adresa www.unimedia.info poze noi aici
- politia spune ca nu mai intervine doar daca se vor distruge cladiri
- reporter roman ranit
- Romania prin Ministerul Afacerilor Externe face apel la NON VIOLENTA si atrage atentia la resprectarea drepturilor omului:
"MAE atrage atentia ca violentele impotriva institutiilor statului nu pot fi acceptate si subliniaza ca este foarte importanta respectarea drepturilor inalienabile de intrunire libera si de manifestare pasnica a cetatenilor".

- Voronin negociaza cu liderii opozitiei pentru oprirea protestelor
- Se pregateste preluarea Televiziunii Nationale Moldova 1, potrivit deutsche welle grupuri de revolutionari se indreapta spre sediul televiziunii
- o ofensiva armata va urma in aceasta seara spune Deutsche Welle in editia online
- Javier Solana, seful politicii externe al uniunii europene cheama la oprirea violentelor:

"I am very concerned over the situation in Chisinau,"
"I call on all sides to refrain from violence and provocation. Violence against government buildings is unacceptable. Equally important is the respect for the inalienable right of assembly of peaceful demonstrators," sursa: eubusiness.com

- Rusia se declara ingrijorata de situatia din Moldova conform Reuters
"We are following the situation with concern,"

- Pe TV MOLDOVA 1 se prezinta un documentar despre Grigore Vieru

9 comments:

Comment by Anonymous on 5:52 PM
This comment has been removed by a blog administrator.
 
Comment by Anonymous on 5:58 PM

televiziunea este ultima reduta care trebuie cucerita. Daca se preia controlul televiziunii nationale "revolutia" iese invingatoare.

 
Comment by Anonymous on 6:03 PM

cum de acesat unimedia .. ? cere autentificare

 
Comment by Anonymous on 6:05 PM

Daca esti din Moldova incearca printr-un Proxy online ca asta de exemplu: http://proxy-online.com/

 
Comment by Anonymous on 6:24 PM

aveti grija ca armata e in guvern!!!!!!!!!!

 
Comment by Anonymous on 6:41 PM

Very courageus teenagers ,let;s hope their stand would make a diffrence ,us romanians should help them ,even propose reunification if our president has balls and wants to go down in history as reuniting romanians in one country ,don't call them moldavians ,that's the comunist term they are romanians ,their language is romanian ,their history is the romanian history ,their place should be in BIG ROMANIA ,for all romanians the cost with integrating Basarabia is not that high, think about it we took 20 billion euros form the IFN ,the RM budget is not much over 2 billion ,we have the money they need support and hope that toghether we'll find a better life in one country

 
Comment by Anonymous on 7:05 PM

Poate ca ar trebui sa specifici ora la actualizari, in maniera UNIMEDIA.

 
Comment by Kamelya on 8:28 PM

Traducerea de pe http://www.interfax.ru/politics/txt.asp?id=72943


Moscova. 7 aprilie. INTERFAX.RU - The rusă de capital este profund preocupat de situaţia din Moldova, în cazul în care, după alegerile parlamentare care au loc revolte. "Ne uitam cu îngrijorare de evoluţiile care s-au declanşat după alegeri", - a spus Interfax, marţi, secretarul de stat - Rusă adjunct al ministrului de externe Grigori Karasin.

El a subliniat că "aproape toate observatori - şi Comunitatea Statelor Independente şi UE, şi OSCE - au o foarte evaluare pozitivă" alegeri. În funcţie de ministru adjunct, "tot ce se întâmplă acum este un sentiment de profunda îngrijorare cu privire la viitorul sistem politic, şi a ţării în ansamblu". "Aşa că acum avem de a fi evoluţia" - a subliniat Karasin, reamintind că Preşedintele Republicii Moldova Vladimir Voronin va vorbi marţi seara, la o adresă a naţiunii.

Ambasada Rusiei în Republica Moldova declară că tinerii implicaţi în revolte în Chişinău, rebelii au fost sub influenţa timpuriu mulţime stormed că guvernul a clădirilor. "În dimineaţa zilei de 7 aprilie in centrul Chisinaului a adunat o mare mulţime, în cea mai mare parte a tinerilor - senior elevi şi studenţi, printre care despre un grup de luptatori - organizatori. Sub influenţa lor mulţimea a început să asalt de cladiri de Administraţia Prezidenţială şi Parlament," - a declarat că Rusă Ambasador. Text de declaraţie citeste Interfax, prin telefon, purtător de cuvânt Alexander Alekseenko la Ambasada Rusiei.

Comentat cu privire la situaţia şi reprezentanţi ai Federaţiei Ruse Duma de Stat. Şef al Dumei de Stat Comisia pentru afaceri CSI şi relaţiile cu compatriotii Alexei Ostrovsky consideră că conducerea Moldovei, hotărând în domeniul juridic, grav suprima revolte în Chişinău. "Manualul de Moldova în scopul de a menţine stabilitatea în propria lor ţară ar trebui să utilizeze toate mijloacele disponibile şi posibilităţi în cadrul legii, desigur, pentru a reveni la Chişinău de pace şi de linişte" - a spus el "Interfax", comentând cu privire la înrăutăţirea situaţiei în capitala.

Parlamentarii sunt direct legate de evenimentele din Chisinau, unde ciocniri cu poliţia şi demonstrators au suferit de la forţele de influenţă externe şi, mai presus de toate, de Vest, serviciile secrete. "Din păcate, în fosta Uniune Sovietică continuă să dezvolte o tendinţă negativă, în special în cazul în care numărul de state si de Vest, în special în Statele Unite încearcă să destabiliza situaţia şi periodic provoca în foste republici ale Uniunii numit de protest, pe care apoi să-l în" Rose Revolution ", în "Revoluţia Portocalie" - a spus Ostrowski.

El a atras atenţia asupra faptului că unele forţe politice în Occident foarte prost perceput poziţie de conducere şi de Preşedintele Republicii Moldova Vladimir Voronin cu privire la starea de conservare a off-stat. "Vor să influenţa pe care o măsură de a schimba şi a aduce în ţară în structurile Euro-Atlantice, precum şi de a ajuta cele foarte forţe în România care doresc să finalizeze de absorbţie a Moldovei şi în crearea unui nou stat în regiune", - a subliniat parlamentar. El a observat că în mod repetat, în ultimii ani au fost la această republică şi responsabil declara: "Cea mai mare parte a cetăţenilor din Republica Moldova a sprijinit actual preşedinte".

În acelaşi timp, a adăugat el Ostrovskiy, este clar că în ţară este "aşa-numitele partidelor democratice, care au participat, de asemenea, la recentele alegeri parlamentare şi nu a reuşit să înscrie pe o listă de sprijinul alegătorilor care a marcat un număr de voturi, pe care nu le permite să participe la distribuirea mandatelor. Cu toate acestea, ambitiile de lideri din aceste partide, a spus un Rusă MP, o foarte mare, şi nu vor să recunoască că real sprijin al lor structuri politice este foarte mic. "Ei nu ştiu cum să recunoască rezultatele alegerilor, în cazul în care aceste rezultate nu sunt în concordanţă cu dorinţele lor umflate" - a spus deputatul. Asta este ceea ce se întâmplă acum în Moldova, a adăugat el.

Liderul partidului comunist si ale sale parlamentare fracţiune în Dumei de Stat Gennady Zyuganov este încrezător că neliniştii în Republica Moldova - rezultatul unei acţiuni de Vest servicii speciale. "În ceea ce se întâmplă astăzi în Moldova, în afară de vest urechile serviciilor secrete, care au efectuat anterior similare" operaţiuni "şi în altă parte", - a spus Interfax marţi Zuganov. Lider al Partidului rusă nu se îndoiască de faptul că cerinţele de participanţi la acţiuni de protest invalidarea alegerilor parlamentare sunt singurul motiv de nelinişte.

Un prim vicepreşedinte al Dumei Comitetului pentru Afaceri Internaţionale Leonid Slutsky speră că ilegal vigoare nu este capabil de a pune mâna pe putere în Republica Moldova. "Eu sper ca lovitura în Moldova nu va" - a declarat, marţi, Sloutsky reporteri. Potrivit lui, în acţiuni ale opoziţiei din Moldova au fost în mod clar ilegitim şi ostil provocare. "Am observat în mod repetat" culoare "scenarii în spaţiul post-sovietic, care a condus la prăbuşirea economiilor naţionale şi aşa-numitul" reuşit "în afara democraţii", - a subliniat parlamentar. El a observat că "Carnage - cel mai recent mod de a veni la putere." Vice-Preşedinte al Comitetului Dumei este încrezător că la alegerile parlamentare, care a avut loc recent în Moldova, au fost un alt pas spre consolidarea normelor democratice şi a tradiţiilor.

Analist politic rus Serghei Markov, director al Institutului de Studii de Politică, consideră că opoziţia de protest, care a avut loc la Chisinau, este o încercare de a "revoluţia portocalie" din Moldova şi a sprijinit radical naţionaliste comunitate din România. "Ce se întâmplă în Chişinău, desigur, este un alt" Revolutia portocalie ". Opoziţia este clar inspirat de" portocaliu "scenarii care au fost implementate în alte ţări" - a declarat, marţi, Interfax Markov.

În conformitate cu politica, evenimente curente "sunt în mod clar, există români amprenta. "Mulţi organizatori şi participanţii din această acţiune au paşaport românesc. Mai mult decât atât, în mod clar de acţiune a organizatorice şi de sprijin financiar din România. Dar nu cred că acest lucru este de Guvernul român. Dimpotrivă, ea implică cercurile naţionaliste radicale România caută anshlyusu Moldova - a spus Markov. În ceea ce priveşte cerinţele de revizuire a rezultatelor alegerilor, de om de ştiinţă politică, alegerile au fost efectuate în conformitate cu legislaţia în vigoare, precum şi actele de opoziţie "sunt destinate pentru a falsifica rezultatele adevarata va al alegătorilor."

Director al Institutului de ţările CSI Konstantin Zatulin asemenea vede semne de "culoare revoluţie", în evenimente care au loc în Republica Moldova. "Ce se întâmplă în Chişinău, de curs, a paralel cu" Orange "revoluţie. Aceasta este o tulburare care nu pot fi atribuite pur şi simplu la un protest spontan. În orice caz, situaţia actuală este similar cu cel de tentativă de lovitură de stat" - Zatulin spus Interfax. El a remarcat, de asemenea: "Printre cei care au sprijinit campania de opoziţie, există forţe care nu sunt configurate pentru a rezolva problema Transnistriei, şi să se răzbune, care ar anula toate câştigurile modeste în localitatea în care a fost realizat cu participarea Rusiei". "În cazul în care situaţia va apărea în aşa fel încât Transnistria nu va duce la negocieri cu cei care, de fapt, este de naţionaliştii români. Şi fără o soluţie pentru a problemei transnistrene este greu să vorbim despre integritatea teritorială a Moldovei", - a spus expertul.

Ministerul Afacerilor Externe din România, marţi, apel la autorităţile din Moldova şi de opoziţie, pentru a evita violenţa în timpul demonstraţiilor în Chişinău. Raportul, difuzate de Ministerul, afirmă că "toate părţile" trebuie să evite violenţa şi provocatoare. În plus, Ministerul de remarcat faptul că "violenţă faţă de instituţiile guvernamentale a fost de neacceptat". Pe de altă parte, este necesar să se respecte dreptul inalienabil al cetăţenilor la libera întrunire paşnică şi demonstrative. " , Precum şi susţinerea poziţiei al Uniunii Europene cu privire la evoluţiile din Republica Moldova. Anterior, Înaltul Reprezentant pentru politica externă şi de securitate Javier Solana, Uniunea Europeană a numit inacceptabil atac demonstrators pe clădiri guvernamentale din Moldova şi a invitat toate părţile să se abţină de la violenţă şi provocations.

 
Comment by Anonymous on 9:04 PM

Televiziunea si Radioul AR TREBUIE SA FIE PRIMELE CUCERITE. Daca nu le au pe amandoua nu au nimic.